• / Nyheter
  • / Idag kampanjar vi för jämställdhet

Idag kampanjar vi för jämställdhet

Bild

Med bara dagar kvar till valdagen har jämställdhet seglat upp i media som en viktig och avgörande fråga för många. Hela Centerrörelsen står enade i kampen mot högerpopulismen och vi är beredda att slå näven i bordet varje gång kvinnors rättigheter inskränks, säger förbundsordförande Sofia Jarl. 

På söndag är det val till Europaparlamentet och idag kampanjar hela Centerrörelsen tillsammans för jämställdhet.

- För oss är det en självklarhet att försvara kvinnors rättigheter. Vi har starka kandidater som varje dag kommer att strida för kvinnors rättigheter i Europaparlamentet. Hela Centerrörelsen står enade i kampen mot högerpopulismen och vi är beredda att slå näven i bordet varje gång kvinnors rättigheter inskränks, säger Sofia Jarl, förbundsordförande för Centerkvinnorna.

Igår kväll publicerade Dagens Nyheter en granskning av Lars Adaktussons (KD) agerande i Europaparlamentet då han röstat emot kvinnors rättigheter till abort, inte bara en gång utan hela 22 gånger. Ebba Busch Thor (KD) säger samtidigt i en intervju i expressen TV att partiet är för svensk abortlagstiftning men i andra meningen att man vill tillåta samvetsklausul. En så kallad samvetsklausul som är ett direkt hot mot kvinnors rätt till abort. Reaktionerna är starka i sociala medier och flera partiledare och kvinnoförbund har gått ut och markerat.

- Det spelar roll vem du kryssar på söndag och det tror jag väljarna ser tydligt, säger Centerkvinnornas förbundsordförande Sofia Jarl.

Läs DN:s granskning om Lars Adaktusson HÄR.
Se Expressens intervju med Ebba Busch Thor HÄR.