• / Sofia Jarl

Sofia jarl

Det behövs en grön liberal kvinnokraft i svensk politik, i Sverige och i världen. Det är Centerkvinnorna som är och ska fortsätta att vara Sveriges största och viktigaste politiska kvinnoorganisation!

Sofia Jarl är sedan den 23 april 2016 Centerkvinnornas förbundsordförande


Aktuellt med Sofia Jarl

Visa fler artiklar

Sofias ord

Centerkvinnorna är en grön och socialliberal kraft som behövs i Sverige, EU och i världen. Vi är Sveriges största politiska kvinnoförbund och har arbetat för ett jämställt samhälle sedan 1932.

För oss är det självklart att alla människor ska ha samma tillgång till makt och inflytande, möjlighet till ekonomisk självförsörjning och kunna bestämma över sig själv. Vi vill se fler kvinnor på maktpositioner. Därför driver vi politik som främjar ett delat ansvar för hem och familj, jämställda löner, rättvisa pensioner och kvinnligt företagande.

Vi arbetar för att alla kvinnor ska kunna röra sig fritt och leva sina liv i frihet från våld, förtryck och diskriminering. Överallt och alltid.

Ett jämställt samhälle är inte en kvinnofråga utan en samhällsfråga. Alla, oavsett könstillhörighet, är varmt välkommen till Centerkvinnorna.

Hälsningar Sofia Jarl, förbundsordförande Centerkvinnorna

Filmer med Sofia Jarl