• / Nyheter
  • / Gunnel Wallin prisad på Centerpartiets stämma

Gunnel Wallin prisad på Centerpartiets stämma

Bild

Centerkvinnan Gunnel Wallin var en av dem som tilldelades Bramstorpsplaketten på årets partistämma, för sitt mångåriga engagemang som politiskt engagerad och förtroendevald inom Centerpartiet.

Det var en högtidlig stund på årets stämma i Centerpartiet när Gunnel Wallin tilldelades Bramstorpsplaketten tillsammans med andra engagerade Centerpolitiker, på bilden tredje person från vänster.

Det var engagemanget för den lilla människan som drev Gunnel lokalt, regionalt och under två perioder som riksdagsledamot. Hon var under tio år distriktsordförande för Centerkvinnorna Kristandsstadsdistrikt och ordförande i Grevie Centerkvinnor i lika många år. Gunnel var landstings- och kommunpolitiker i mer än 20 år.

I landstinget och senare regionen kämpade Gunnel Wallin ofta för kvinnors rättigheter, till exempel bättre mödravård och lokala kvinnokliniker. Många av de sakfrågor hon drev känns ännu mer aktuella i dag. På senare år har Gunnel varit ordförande för Fontänhuset i Båstad, där hon arbetat för människor med psykisk ohälsa.

Gunnel Wallin var nominerad av Centerkvinnornas förbundsstyrelse. Bramstorpsplaketten delas ut till minne av Axel Pehrsson-Bramstorp, som var Bondeförbundets partiledare 1934–1949. På bilden har Annie Lööf delat ut Bramstorpsplaketten till Anders Svärd, Gunnel Wallin, Evy Kjellberg, Anna Hägglund, Kjell Ericsson och Åke Pettersson. Pristagaren Kerstin Warnerbring saknas på bilden.

Årets Thorbjörn Fälldin-medalj gick till Centerkvinnan Karin Perers. Metaljen delas ut till minne av den tidigare Centerledaren och statsministern till en person som ”i sitt politiska engagemang visar prov på jordnära och värderingsstyrt ledarskap i Thorbjörn Fälldins anda”.