• / Nyheter
  • / Centerkvinnorna välkomnar budgetsatsningar

Centerkvinnorna välkomnar budgetsatsningar

Sofia Jarl.

Tidigare i veckan presenterade Centerpartiet sin budget. Centerkvinnorna välkomnar flera av förslagen, som kan bidra till att Sverige blir ett mer jämställt land.

— En av Centerkvinnornas viktigaste uppgifter är att föra partiet framåt i jämställdhetsfrågor. Den här budgeten är ett kvitto på att de frågor som vi driver på för har fått utrymme och prioriterats, säger Centerkvinnornas förbundsordförande Sofia Jarl.

En särskild satsning berör arbetet för kvinnors och barns trygghet. Budgeten avsätter 2,6 miljarder kronor för att stärka det arbetet, bland annat genom insatser för unga och satsningar på barns trygghet på nätet.

— Det finns inte en lösning för att stoppa mäns våld mot kvinnor, utan det krävs arbete från flera fronter. Jag är positiv till att det förebyggande arbetet får uppmärksamhet, samtidigt som det också satsas på att stärka hela rättskedjan.

I budgeten finns också satsningar på arbete, företagande och sparande. Särskilt fokus ges till utrikesfödda kvinnor, där en för stor grupp står långt ifrån arbetsmarknaden. Vi ser även stora välkomna satsningar på kvinnors företagande. Det är viktiga satsningar för kvinnors ekonomiska frihet.

— Ekonomisk frihet innebär att en kan försörja sig och planera sin ekonomi. Fler måste kunna göra det och det är politikens jobb att ge möjligheter till. Centerkvinnorna har fortfarande fler förslag att driva på för att stärka den ekonomiska friheten, och den här budgeten är en början, avslutar Sofia Jarl.

Här finns hela Centerpartiets budgetförslag:
https://www.centerpartiet.se/press/pressmeddelande/nyhetsarkiv-2021/2021-10-05-c-en-gron-budget-for-fler-jobb-och-vaxande-foretag-i-hela-landet