• / Nyheter
  • / Centerkvinnorna på Centerpartiets extra partistämma och kommundagar

Centerkvinnorna på Centerpartiets extra partistämma och kommundagar

Centerkvinnorna deltog med ombud på Centerpartiets extra partistämma den 2 februari i Helsingborg, och stannade kvar i härliga Skåne under kommundagarna 3-4 februari. Vi tackade av Annie Lööf efter nästan tolv år som partiledare och välkomnade Muharrem Demirok som valdes till ny partiordförande för Centerpartiet.

Centerkvinnornas förbundsordförande Malin Bergman tackade av Annie Lööf under den extra partistämman, med både tal och broderad tavla från Centerkvinnorna. Annie Lööf har under sina 16 år i riksdagen varav drygt 11 år, nästan 12 som partiledare, blivit en förebild för många. Inte minst bland Centerkvinnorna.

Generation Annie

Vi vågar påstå att det finns en ”generation Annie”. Medlemmar, företrädesvis kvinnor, som kom till Centerpartiet och Centerkvinnorna tack vare Annie. Hon är en stark röst för allas lika rätt och värde och en stark röst mot främlingsfientlighet, intolerans och ojämställdhet. Annie har från första början krossat glastak - hon kom in i riksdagen som den yngsta riksdagsledamoten någonsin, sedan den yngsta partiledaren och näringsministern och departementschefen.

Centerkvinnorna välkomnar Muharrem Demirok

Nu är det dags för en ny partiledare, Muharrem Demirok. Muharrem kommer in med sina erfarenheter och kommer tillsammans med den övriga partiledningen att leda partiet på sitt sätt. Vi tror det sättet är vad centerrörelsen behöver nu, i det läget vi befinner oss. Centerkvinnorna önskar den nya partiledningen ett stort varmt lycka till och ser fram emot ett gott samarbete där jämställdheten står högt på agendan.

Välbesökt seminarium på kommundagarna

Centerkvinnornas seminarium "Bland alfahannar och springpojkar. Kvinnor och tjejer i gängkriminalitet" handlade om det som rubriken skvallrar om: kvinnor och tjejer som deltar i eller befinner sig omkring gängkriminalitet. Seminariet arrangerades vid två tillfällen under kommundagarna och salen var fullsatt vid båda tillfällena.

Vi kan konstatera att vi fortfarande vet relativt lite om kvinnor och tjejer som befinner sig i grovt kriminella miljöer - men vi vet att det finns aktiva kriminella kvinnor och tjejer och att de ofta går under radarn. Seminariet gav mersmak på nya politiska förslag och arbete hemma i kommunerna, främst med skolor och socialtjänster. Centerkvinnorna kommer att återkomma till ämnet.