• / Nyheter
  • / Svenska folket förtjänar bättre – be om ursäkt, Ulf Kristersson

Svenska folket förtjänar bättre – be om ursäkt, Ulf Kristersson

Kalla faktas avslöjanden om Sverigedemokraternas metoder med anonyma konton som sprider hat och desinformation på sociala medier förvånar oss inte. Vi visste. Alla visste.
Ändå spelar Tidögänget förvånade och låter Sverigedemokraterna komma undan med arbetssätt som liknar något diktaturer ägnar sig åt.

I en debattartikel på Aftonbladet (publicerad torsdag 16 maj) lyfter Centerkvinnornas ordförande Malin Bergman samt vice ordföranden Mari-Louise "Millis" Wernersson och Aida Karimli de uppenbara trovärdighetsproblemen Tidöregeringen möter när de vägrar hantera det säkerhetshot som Sverigedemokraterna utgör.

Regeringens trovärdighet, i sin förmåga att ta ansvar för Sverige i ett svårt säkerhetspolitiskt läge, brister nämligen när de bygger ett regeringssamarbete med ett parti som direkt motarbetar det syftet.

Hur vägen framåt utvecklar sig återstår och ser - efter att debattartikeln publicerades har Sverigedemokraterna bett om ursäkt för att ha kränkt respektklausulen i Tidöavtalet, men vägrar radera de anonyma konton som de använt för sin trollfabrik.

Centerkvinnorna står fast vid det som vi slår fast i debattartikeln: den som borde be om ursäkt är Ulf Kristersson och om statsministern tar sitt ledarskap på allvar är det dags att byta låsen till Rosenbad, och

Läs hela debattartikeln här: https://www.aftonbladet.se/debatt/a/B0RERg/c-kvinnorna-om-sd-trollfabrik-kristersson-borde-be-om-ursakt