• / Nyheter
  • / CENTERKVINNORNAS ORANGE PROGRAM

CENTERKVINNORNAS ORANGE PROGRAM

För att uppmärksamma Orange Day, den internationella dagen för avskaffandet av mäns våld mot kvinnor, lanserar Centerkvinnorna ett orange program. I programmet har vi samlat ett antal förslag som Centerkvinnorna driver för att avskaffa mäns våld mot kvinnor.

Centerkvinnornas förbundsordförande Malin Bergman lämnar över det orange programmet till Centerpartiets partiledare Muharrem Demirok.

Centerkvinnornas förbundsordförande Malin Bergman lämnar över det orange programmet till Centerpartiets partiledare Muharrem Demirok.


Den 25 november är det Orange Day. Kvinnors utsatthet för mäns våld är inget unikt i Sverige, utan det är en världsomfattande pandemi. Sverige brukar pekas ut som ett av världens mest jämställda länder och på många håll har vi lyckats med reformer för ett samhälle där kvinnor kan åtnjuta samma
frihet som män – men vi har en lång väg kvar och vår ambition för kvinnors rätt till frihet och liv fria från våld omfattar alla kvinnor, tjejer och flickor, i hela världen.

I Centerkvinnornas orange program har vi valt att lyfta fram ett antal förslag på tre huvudområden:
- Mäns våld mot kvinnor börjar med killars våld mot tjejer.
- Stärk kvinnors rättstrygghet.
- Trygghet i hemmet - på riktigt.

Vi har valt ut områden som vi ser är särskilt akuta för att bekämpa våldet, både på kort och på lång sikt. Men mycket mer finns att göra. Arbetet för att avskaffa mäns våld mot kvinnor sker inte - som vi vet - över en natt, utan det krävs ett gediget och ihärdigt arbete. Det arbetet är vi beredda att göra, varje dag, året runt.

I programmet kan ni läsa några, men inte alla våra förslag. Fler förslag finns i vårt jämställdhetspolitiska program, som samlar all den politik som Centerkvinnorna driver.

Läs det orange programmet här , 170.2 kB..

Hela vårt jämställdhetspolitiska program finns här , 1009.8 kB.. Du kan också läsa mer om vår politik på vår politiksida här på hemsidan.

Håller du med oss?
Var med oss i kampen för ett jämställt samhälle - bli medlem idag.